Ben jij iemand die het liefst de winter overslaat en krijg jij de rillingen wanneer je denkt aan sneeuw, ijzel en regen? Dan is het misschien een idee om deze winter ons kikkerlandje eens te ontvluchten. Maar waar ga je heen? Portugal is een zeer geschikt land om te komen overwinteren. Hier kun je genieten van zachte temperaturen en ook kun je nog lekker wat zonnestralen meepakken. Zo geef je je vitamine D een boost! In de wintermaanden trekken onder andere veel senioren en stellen met een flexibele baan naar het mooie land. Zie jij het zitten?

Dit maakt Portugal het ideale land

De winterse maanden in Nederland blijven best een periode aanhouden. Wanneer je langere tijd weg wilt blijven, is het natuurlijk belangrijk dat dit ook een beetje betaalbaar blijft. Portugal is sowieso al een relatief goedkoop vakantieland en al helemaal in de winterperiode! De winters over heel het land kennen een mild verloop, maar wil jij gegarandeerd wat zon meepakken? Ga dan naar het zuiden van het land! In het zuiden is het in de winter gemiddeld nog zo’n 17 graden. Een stuk warmer dan de gemiddelde temperatuur in Nederland. Reisbureaus spelen in op de vraag naar een winterse break. Vaak worden er verschillende pakketreizen aangeboden van één, twee of zelfs drie weken. Wanneer jij graag langer wil overwinteren in Portugal, kun je het beste zelf een accommodatie en vlucht boeken, of kom lekker met de auto en bepaal zelf wanneer je vertrekt!

Luister naar je behoeftes

Overwinteren in een warm land heeft vele voordelen. Allereerst krijgen veel Nederlanders in de winter een vitamine D-tekort. Dit kan zorgen voor veel nadelige gevolgen zoals vermoeidheid, een lage weerstand en spierklachten. Natuurlijk kun je zelf een potje met vitamines aanschaffen, maar veel beter is het om vitamine D te krijgen van de zon. Daarnaast krijgen veel mensen in de winterperiode last van een winterdepressie. Ze voelen zich neerslachtig en komen in een negatieve sleur terecht. Droom jij al jaren tijdens de winter van een warmer land? Luister eens naar je behoeftes en gun jezelf eens een reisje wanneer je dit kan organiseren.

Minivakantie in eigen land

Ben jij gewoon toe aan een kleine vakantie en maakt de bestemming jou niet per se uit? Natuurlijk kun je voor een relaxte vakantie ook gewoon in Nederland terecht! Wil je even helemaal tot rust komen? Boek dan je overnachtingen in een all inclusive hotel Nederland. Geniet van de faciliteiten die de hotels je te bieden hebben, zoals een zwembad, restaurant, spa en nog veel meer. Vier de feestdagen eens anders en kom weer helemaal tot rust!