Als je op zoek bent naar een leuk en lonend doe-het-zelf-project om in je tuin aan te pakken, overweeg dan een van deze coole houtprojecten. Deze projecten zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een vleugje rustieke charme toe aan je buitenruimte.

Leuke en verschillende projecten

Tuinprieel: Een tuinprieel is een mooie en functionele toevoeging aan elke tuin. Het kan worden gebruikt om een ​​centraal punt te creëren, schaduw en privacy te bieden of gewoon een vleugje architectonisch belang aan uw tuin toe te voegen. Je kunt een prieel bouwen van elke houtsoort, maar ceder of redwood zijn geweldige keuzes vanwege hun natuurlijke weerstand tegen rot en verval.

Verhoogde tuinbedden: Verhoogde tuinbedden zijn een geweldige manier om in een kleine ruimte een groente- of bloementuin te creëren. Ze kunnen van elke houtsoort worden gemaakt, maar onbehandeld cederhout of sequoia gaat het langst mee. U kunt ook gerecyclede pallets gebruiken om verhoogde bedden te bouwen, waardoor dit project een milieuvriendelijke keuze is.

Outdoor Fire Pit: Een outdoor vuurplaats is een geweldige manier om het hele jaar door van uw achtertuin te genieten. Je kunt er een bouwen van bakstenen of stenen, maar het gebruik van hout kan je vuurplaats een rustieke en natuurlijke uitstraling geven. U kunt ceder- of redwood-blokken gebruiken om de structuur te maken en vervolgens een metalen vuurring toevoegen om het vuur in bedwang te houden.

Houten Bank: Een houten bank is een klassieke en tijdloze toevoeging aan elke tuin. Je kunt er een bouwen van elke houtsoort, maar ceder of sequoia gaat het langst mee. U kunt ook een rugleuning toevoegen voor extra comfort. Een houten bank kan een geweldige plek zijn om te zitten en te genieten van je tuin, of een plek voor gasten om uit te rusten tijdens een feestje in de achtertuin.

Mooie schutting: Een echt functioneel project, maar daarom niet minder leuk! Iedereen heeft een schutting nodig en met trellis van Hillhout heb je in een korte tijd een prachtige schutting in de tuin.

Tuinhuisje: Een tuinhuisje is een geweldige manier om extra bergruimte toe te voegen aan je achtertuin. U kunt teruggewonnen hout of nieuw hout gebruiken om een ​​schuur te bouwen. Je kunt ook een kant-en-klare schuurkit gebruiken als je er niet vertrouwd mee bent om er een helemaal opnieuw te bouwen. Een tuinhuisje kan worden gebruikt voor het opbergen van gereedschap, tuingereedschap of zelfs tuinmeubilair.

Welk project u ook kiest, u zult zeker genieten van het bouwproces en het eindresultaat van deze coole houtprojecten in uw tuin. Ze zullen niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ze zullen ook een geweldige manier zijn om tijd buiten door te brengen en contact te maken met de natuur.